dissabte, 20 d’octubre del 2007

El govern del PP impedeix el pas del Correllengua per Torrent


Tot i que el Correllengua ha dut la seua flama ja per desenes de localitats del País Valencià sense problemes, com fa cada any, al seu pas per Torrent, a l'Horta Sud, el normal recorregut de la comitiva es va veure truncat. La policia local de Torrent va impedir a una vintena de persones -representants d'Acció Cultural, de diverses entitats de la ciutat i fins i tot algun dirigent del Bloc- celebrar la cercavila del Correllengua d'enguany pel poble.L'argument: que els organitzadors no havien demanat permís per dur a terme una manifestació que inclou "un element de risc" (la flama), motiu pel qual l'Ajuntament no havia pogut prendre les degudes mesures de seguretat. Malgrat l'afirmació, el cert és que el lloc per on havia de passar el Correllengua estava ple de policia local. L'organització del Correllengua va argumentar que només demanen permís si han de tallar algun carrer i que "mai no hem tingut problemes enlloc" per al recorregut del Correllengua. Al final i després d'un estira i arronsa amb el regidor de Seguretat de Torrent, Santiago Miquel, l'Ajuntament els va oferir dur a terme el Correllengua "però sense la flama", amb l'excusa de les recents cremes de fotografies del rei espanyol dels darrers dies, que segons el regidor aconsellaven "prudència". L'organització va respondre que "sense la flama no es pot fer", i va marxar cap a Catarroja, on la cercavila va continuar sense cap problema.

(Notícia de racó català. ) -Veure notícia de El Levante

Arran d'aquest fet, la mateixa organització del correllengua, convoca una segona celebració pel dia 26 d'Octubre a les 7:30 a la plaça on està l'ajuntament. A més, en acabar, tindrà lloc un concert del cant-autor torrentí Pau Alabajos i de Sergi Contrí.


Davant d'aquesta segona oportunitat i que al nostre poble no s'ha celebrat cap acte de commemoració cap a la nostra llengua com aquest, el correllengua, podríem acudir al poble veí el proper divendres per demostrar que no estan sols, i protestar així, per la ridícula actuació de l'ajuntament.


Pescanova