diumenge, 4 de novembre del 2007

Curiositat pràctica: Google i el Montserrat del Carib


No podem dir que el nostre poble, referint-nos al nom, siga únic i individual. En primer lloc, compartim el nom amb el gran massís de Montserrat (al centre de Catalunya), que és d’on ve, el més probable, el bateig del nostre poble, amb el repoblament català i aragonés, després de la conquesta cristiana.
Montserrat, prové dels mots mont (muntanya) i serrat (cadena muntanyosa) amb els quals, clarament, indentifiquem la muntanya que acompanya el nostre municipi.

La gran importància de la muntanya, de la qual es diu que és, segons la tradició, la més important i misteriosa de Catalunya, es mostra apart de al nostre poble, en l’ús de Montserrat com a nom propi, sobretot en les famílies catalanes; però no només això, a més del nostre, altres indrets del món van ser batejats amb el mateix nom: L’illa de Montserrat (al Carib). Va ser Colom qui el 1493 va donar-li el nom de Montserrat, en memòria de la muntanya. Actualment i desde el 1632 (quan van arribar els primers colons anglesos), aquesta illa és un territori dependent del Regne Unit.

Anant al gra, degut a tot açò, trobem una edició del portal de Google amb .ms especial per a Montserrat (la illa) que, no obstant, podem utiltizar nosaltres com a bona pàgina d’inici.
Simplement, a l’apartat de dalt, Eines podeu cofigurar la llengua en què preferiu que se us mostre la pàgina (català, anglés, castellà,...) i fer del gran GOOGLE, la teua plana d’inici, en la teua llengua i del teu poble.

Això és tot, simplement, una curiositat pràctica.
Pescanova