dimecres, 8 d’agost del 2007

La punxa a l'ull dels pperos


Els peperos estan totalment acomplexats. Utilitzar la nostra llengua pròpia com a motiu d'enfrontament sols demostra com d'ignorants són i quina vergonya tenen de ser diferents. El valencià per a d’ells és tot un problema amb el qual no saben què fer.


El que no és normal és que un partit polític incloga en el seu programa electoral un punt referit al bilingüisme. Primera, perquè la llengua és una cosa de tots i consensuadament entre tots els partits polítics s'han de posar d'acord en protegir-la i promoure-la, no en utilitzar-la com a arma política. Segona, perquè això del bilingüisme és una mentida que ens volen fer tragar, si us adoneu bilingüisme per a d'ells sols significa que allà on el valencià apareixia sol com a llengua oficial i pròpia que és del nostre poble, i per això legalment vàlida per ella mateixa, ara el valencià haurà d’aparéixer junt amb el castellà perquè els peperos puguen pair-ho, però els escrits que ja estaven en castellà poden continuar estant-ho, eixos no donen problemes, no els fan vergonya. Això és la normalització lingüística que ells promouen...

En una societat "normal" tot el que està passant amb la llengua al si de l'Ajuntament deuria ocasionar un fort rebuig social, però fa 300 anys que ens peguen per totes bandes i ja ens hem acostumat a parar l'altra galta sense avergonyir-nos.


Ara és el moment de defensar amb ungles i dents la nostra llengua. Coneixeu el Reglament de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament? (podeu descarregar-vos-el en l’apartat de descàrregues del portal de l’Ajuntament). Si el llegiu atentament veureu quins són els vostres drets que foren reconeguts per l’Ajuntament amb la seua aprovació. I eixos mateixos drets són els que cal que reivindiquem. Per exemple, si ens arriba algun escrit de l’Ajuntament en castellà, anem a l’Ajuntament i omplim una sol·licitud en la qual demanem que ens el remeten en valencià. Si veiem que l’Ajuntament ha posat un cartell en castellà, doncs anem a l’Ajuntament i demanem que aparega en valencià com a llengua oficial i pròpia que és del nostre poble. Si veiem que la web de la SIMC sols apareix en castellà, anem a l’Ajuntament i ens queixem. Feu-vos escoltar.

Cal deixar de lamentar-nos i actuar! Tenim més força de la que ens pensem, però cal que ens ho creguem i actuem en conseqüència.Com sempre han fet, s’excusaran en què ha arribat molta gent de fora, però penseu-ho bé, imagineu-vos que a un poble de Conca arriba gent valencianoparlant a treballar, penseu que el seu govern serà tan benevolent com el nostre i renunciarà a la seua llengua pròpia com hem fet nosaltres? Ja està bé d’abaixar-nos els pantalons amb l’excusa que arriben forasters! La nostra llengua ha de ser llengua d’acollida i això ho han de percebre els que arriben de fora si volem continuar sent un poble valencianoparlant.


Enviat per: lapunxa